Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kempinsky Hotel oldalában működő étterem - amelynek üzemeltetője a BONU Vendéglátóipari Kft. - 924,7 millió forintos forgalmat csinált tavaly, ami 58,5 százalékkal haladja meg a Coviddal terhelt 2020-as év adatát.

Ez ugyanakkor még távol van a rekordévtől, hiszen a pandémia előtti évben 1,3 milliárdos forgalmat teljesített az étterem - írja az Mfor.hu.

Az étterem emellett:

  • 42 millió forint egyéb bevételt könyvelt el,
  • anyagjellegűként 38 százalékkal többet, 498 milliót számoltak el,
  • és 43 millió forint feldolgozási anyagveszteségről számoltak be.
  • Személyi jellegű kiadásként 20 százalékkal több költséget számoltak el, 308 millió forintot,
  • és a bérleti díj is nagyot nőtt: 37 millióról majdnem 55 millió forintra.

Üzemi szinten tehát jelentősen nőtt a cég tevékenységének jövedelmezősége, hiszen a korábbi 92 milliós mínusz után már 128 millió forintos nyereséget mutattak ki. Így a tiszta profit minden idők legjobbja lett, 116,3 millió forint.

A portál által szemlézett taggyűlési határozat szerint a nyereségből 60 millió forintot fizetnek ki osztalékként a tulajdonosoknak. Ez szintén rekordnak számít. 

Ahogy arról korábban a Napi.hu is beszámolt, még decemberben elkelt Vajna Tímea ékszercéges érdekeltsége, a bő két éve felszámolásba dőlt Dorottya Diamond Palace Kft. vagyona. Ez az a belvárosi üzlet, amelyben résztulajdonos volt Vajna Tímea a Beauty Enterprises Kft.-n keresztül, és amelyről az özvegy Andy Vajna halála után azt mondta, hogy „folyton loptak belőle”.