A higiéniai és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó vállalat beruházásával 574 ember munkahelye válik hosszú távon biztossá, és 30 új munkahely jön létre. A beruházás során a vállalat 8 ezer négyzetméterrel növeli gyártási és raktározási területét, és a kapacitásbővítés részben a már előállított termékek mennyiségének növelésével, részben új termékek gyártásának bevezetésével jár majd - mondta el a Nolato beruházásáról Szijjártó Péter.

Világszerte folyamatosan bővül a magas hozzáadott értékű, nagy szaktudást és fejlesztési erőforrásokat igénylő orvostechnológiai üzletág, amelyben a Nolato kulcsfontosságú beszállítói pozícióval rendelkezik. 2000 óta van jelen a vállalatcsoport ebben a formában Magyarországon, a mosonmagyaróvári gyár a cégcsoport legnagyobb Kínán kívüli gyártóhelyszíne, ahonnan az egész világba exportálják a higiéniai és egészségügyi eszközöket - jegyezte meg Szijjártó Péter, aki dicséretesnek nevezte, hogy a cég nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket, emellett a cég tevékenysége nem veszélyezteti sem a magyar, sem az európai klímavédelmi célokat, ugyanis hat éve kizárólag megújuló energiát használ a mosonmagyaróvári gyár működtetéséhez.

A vállalat honlapja szerint a svéd érdekeltségű Nolato csoport tagja a mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., amelynek fő tevékenysége a higiéniai és egészségügyi termékek előállítása. A gyárban ipari higiéniai késztermékeket, személyi higiéniához kapcsolódó termékek alkatrészeit, gyógyászati segédeszközök, valamint életfenntartó berendezések alkotórészeit állítják elő. Az Opten adatai szerint a magyarországi gyártóhely árbevétele 2019-ben meghaladta a 23,3 milliárd forintot, amelyre 2,96 milliárd forintos profit jutott. A társaság az adatbázis szerint jelenleg több mint 580 főt foglalkoztat.