Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövő csütörtökön kezdődik a tanítási szünet, és ezzel együtt a nyári szezon, ez pedig azt jelenti, hogy új vonat- és buszjáratok indulnak a Balatonhoz – írja Vitézy Dávid államtitkár közösségi oldalán.

Salgótarjánból csütörtöktől vasárnapig lehet egyszerűbben elérni a Balatont: a közvetlen busz a 21-es út mentén halad és Bátonyterenyén is megáll. A 7:40-es járat 11:40-kor érkezik Siófokra összehangoltan a déli parton közlekedő InterCity vonatokkal.

Eger és Gyöngyös szerencsésebb: Heves megyéből a nyári szünetben minden nap expressz járat közlekedik a Balatonra, amely Gyöngyös és Siófok között csak egy 10 perces pihenőre áll meg. Ez a busz azonban tovább megy egészen Keszthelyig, Hévízig, érintve minden déli parti települést.

A nyári szünetben érvényes országos vonalhálózat: több helyről elérhető a Balaton.
A nyári szünetben érvényes országos vonalhálózat: több helyről elérhető a Balaton.
Kép: Volánbusz

Kis mértékben módosítják az ország leghosszabb, Zalaegerszeg és Békéscsaba közötti buszjáratának menetrendjét is, és a Szegedről, Kecskemétről a Balaton felé közlekedő járatok menetrendjét is összehangolják.

A baranyaiaknak pedig megkönnyítik a hosszú hétvégézést: Pécsről naponta hat közvetlen gyorsjárat indul Siófok felé, ezek közül kettő Dombóvár, Siófok és Veszprém érintésével Balatonfüredig közlekedik. A Komlóról Balatonlelle, Fonyód érintésével Balatonmáriafürdőig közlekedő busz pedig már péntektől vasárnapig jár, a szombat-vasárnapi járatok pedig Zalakarosig közlekednek.

A MÁV éjszakai vonatokkal készül a szezonra: Vitézy azt írja, 16-ától minden eddiginél sűrűbben járnak a Bagolyvonatok a déli partra, hétvégén pedig az északi partra is.