A banki különadó időarányos, első negyedévre eső hányadát beszámítva az MKB bankcsoport eredménye 4,15 milliárd forint volt 2016 első negyedévében. Ebből az MKB Bank hasonló módszerrel számított, korrigált eredménye 3,58 milliárd forintot tett ki. A bankcsoport két tagja, az MKB Euroleasing és az MKB Alapkezelő kiemelkedő eredményt ért el ebben az időszakban.

Az MKB bankcsoport konszolidált, nem auditált első negyedéves eredménye az elmúlt hat évben a legjobb teljesítmény.

A 2014-ben kezdett újjászervezés nyomán a bank tovább erősítette helyzetét az első három hónapban. A konszolidált banküzemi költségek 10,7 százalékkal (1 milliárd forint) csökkentek a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, míg 2014 első negyedévéhez képest 30 százalékhoz közelít a javulás (3,5 milliárd forint).

Az eredményesség növelése, valamint az MKB Bank stratégiai céljainak professzionális megvalósítása érdekében átalakult a bank szervezeti struktúrája. Sándor Benedek általános vezérigazgató-helyettesi megbízás keretében irányítja a stratégiai, a pénzügyi, valamint hr területeket. A bank erősítené pozícióját a lakossági és digitális térben, Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes irányításával. Csapó András operációs és jogi vezérigazgató-helyettesi megbízást kapott, és ebben a minőségében a banki operáció, a beszerzés, a jogi és a társaságirányítási területeket felügyeli. Katona Ildikó továbbra is üzleti vezérigazgató-helyettesként látja el a vállalati, a privátbanki, a treasury és a marketingterület vezetését.

Az MKB Bank értékesítésének folyamata 2016 júniusának végéig lezárul. A fő cél továbbra is a bank profittermelő képességének és versenyképességének megerősítése - olvasható a bank közleményében.