A rendőrség a CBA egyik partnerével, a CBA L és F Kft.-vel szerződött a déli határon szolgálatot teljesítő rendőrök hideg élelmezésére, ez a cég vonta be alvállalkozóként azt a társaságot, amelynek egyik üzemében januárban baktériummal fertőzött felvágottat találtak - írja a Magyar Nemzet. Részben ez okozhatott tömeges megbetegedést a rendőröknél - tudta meg a lap.

A történetek ellenére sem a rendőrség nem bontott szerződést a CBA L és F-fel, sem az utóbbi az említett céggel, az AMO Bt.-vel. A CBA L és F-nél azt mondták a lapnak, hogy az AMO-nál gyártott szendvicsekben nem találtak kórokozót. Ez ellentmond a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatainak.

Január végén 126 rendőr betegedett meg a határon súlyos gyomorpanaszokkal. Az eset után több sajtóbeszámoló is arról szólt, hogy ételmérgezés történhetett. A rendőrség nem adott tájékoztatást az ügy nyomán indult vizsgálatról, így a napilap az élelmiszer-biztonsági hivatal beszámolójából tudta meg, hogy a kiterjedt ellenőrzést folytattak több helyszínen, amelynek alapján káros baktériumokat találtak. A helyszínek egy része az AMO-hoz tartozik.