Általános rend szerint az előttünk álló négy napos hosszú hétvégéből három napon lesznek zárva az üzletek, nagypénteken, azaz április 2-án, valamint húsvét vasárnap és hétfőn, vagyis április 4-5-én nem nyithatnak ki. Aki még nem vásárolt be, és muszáj neki, az csütörtökön vagy szombaton tudja megejteni a beszerzést. Az üzletláncok az idén is rohamra számítanak - olvasható a portálon.

Az élelmiszert áruló üzletek zöme, és a nagy üzletláncok szombat (április 3-a) kivételével mind zárva lesznek a hosszú hétvégén és legközelebb kedden (április 6-án) tárják majd ki újra kapuikat a vásárlók előtt. A nyitvatartás szombaton és kedden a szokásos rend szerint várható, a Tescónál, az Aldinál, a Lidlnél, a Sparnál, az Auchannál, a Pennynél, a Metrónál, a Coopnál, Reálnál és a CBA-knál is. A háromnapos zárvatartás alól kivételek lehetnek a benzinkutakon található shopok.

Húsvétra még érvényes, hogy az üzleteknek legkésőbb este hétkor be kell zárniuk, mert nyolctól kijárási korlátozás van. És az is, ahogy március 8-a óta megszokhattuk, hogy az üzletek jó része nem lehet nyitva, kivéve a jogszabályban nevesített üzleteket, köztük például a patikákat, az élelmiszerboltokat, a drogériákat és a benzinkutakat.