Ismeretlen tettes ellen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A főváros hat évvel ezelőtt a francia többségű Csepel 2005 FH Konzorciumot választotta ki a csepeli szennyvíztisztító több mint 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárások szabálytalanságai miatt korábban már 10 milliárd forintot elvontak a beruházástól, amely 65 százaléka EU-s pénzből valósul meg.

A főváros idén novemberben állapodott meg a konzorciummal arról, hogy megveszi a cégnek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Kft.-ben lévő részesedését és átveszi a szennyvíztisztító telep üzemeltetési jogait. A főváros terve, hogy a víz- és a csatornázási szolgáltatót is újra százszázalékos tulajdonba vegye.

Az önkormányzat 1997-ben 34 milliárd forintért adta el a kisebbségi tulajdonrészt a menedzsmentjogokkal együtt. Demszky Gábor korábbi főpolgármester 1997 áprilisában "nagyon jó üzletnek" nevezte a vízművek 25 százalékos részvénycsomagjának eladását. A vízművek és a csatornázási művek 1997-es privatizációja miatt októberben indult nyomozás.