Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyitrai Zsolt szerint a nyugdíjasok nem csak plusz egyhavi járandóságot kaptak, hiszen az Orbán-kormány megőrizte, sőt kormányzása alatt tíz százalékkal meg is növelte a nyugdíjak vásárlóértékét. Emellett a gazdasági növekedésből négy alkalommal fizettek nyugdíjprémiumot - idézte a fideszes politikust az MTI.

A februárban folyósított 13. havi nyugdíjat mintegy 2,5 millióan kapták meg, amire a kormány több mint 200 milliárd forintot fordított.

Csaknem kétmillió munkavállaló jogosult a családoknak járó támogatásra, ez 610 milliárd forintot jelent Nyitrai szerint.

A rendőrök, katonák számára biztosított hathavi fegyverpénzről megjegyezte, az a céljuk, hogy a fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai életpályaként tekintsenek a munkájukra. A fegyverpénzt több mint hetvenezren kapták meg, mintegy 200 milliárd forintot.

Nyitrai Zsolt szerint az infláció nem magyar sajátosság, hanem globális jelenség, amelyet az energiaárak berobbanása és a pandémia okoz. (Meg a kormányzati osztogatással megtámogatott fogyasztásnövekedés - a szerk.)

Nyitrai szerint a három hónappal meghosszabbított hatósági üzemanyagárstop kézzelfogható segítséget nyújt a családoknak (a benzikút-üzemeltetők viszont másképp gondolják, a szerk.)