Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyarországi önkéntes nyugdíjpénztárak 1641,1 milliárd forintos vagyont kezeltek az első negyedév végén, ami éves szinten 15,4 százalékos bővülés – írta a Világgazdaság nyomán az MTI a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva.

Mint írták, a portfólió dinamikus növekedéséhez hozzájárult, hogy befektetéseiken e kasszák 18,2 milliárd forint nyereséget értek el, szemben az egy évvel korábbi bő százmilliárdos – a koronavírus-járvány nyomán keletkezett – veszteséggel.

A tagdíjbevételek is 4,7 százalékkal gyarapodtak 2020 első negyedéve óta, és 27 milliárd forintot tettek ki.

A magánnyugdíjpénztári portfólió mérete március végére meghaladta a 279 milliárd forintot, ez éves összevetésben 12,7 százalékos emelkedés.

A Világgazdaság kitért arra is, hogy a taglétszám folyamatosan csökken az önkéntes és a magánnyugdíjpénztáraknál is. Az előbbieknek 1,097 millió tagjuk volt március végén, ami nagyjából csak 13 ezerrel ugyan, de elmarad az egy évvel korábbitól. A magánnyugdíjpénztáraknál az első negyedév végén már 54 ezer alatt járt a taglétszám, eszerint egy év alatt nagyjából 800 tag hagyta el a szolgáltatóját.