A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Fortress Befektetési és Pénzügyi Kft., a Flow Money Consulting Kft., a Flow Money Int. Ltd, a Fortress Holdings LLC és Sz.-F. Zsolt Sándor természetes személy tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat. A piacfelügyeleti eljárás célja annak megállapítása, hogy e szereplők végeznek vagy végeztek-e az MNB engedélye nélkül vagy bejelentés hiányában a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvényben írt befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást.

Az MNB 2013. december 13-án arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a piacfelügyeleti eljárásban - befektető-védelmi okokból, ideiglenes biztosítási intézkedésként - a jegybank már korábban egyes, az eljárás során ezidáig ismertté vált számlák és eszközök zárolását rendelte el.

Az eljárás keretében folytatott bizonyítási eljárásnál beszerzett újabb bizonyítékok alapján az MNB ma közzétett végzésében - a jegybankról szóló törvényben biztosított felhatalmazásával élve - azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a felsorolt cégek és a magánszemély engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közli internetes honlapján.