Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója, az eMAG igazgatótanácsának elnöke társtulajdonosként csatlakozott az Ekereskedelmi Akadémia csapatához. A vállalkozás a jövő év első felében indítja el a hazai a gyakorlatorientált képzéseit az e-kereskedelem területén, ahol egyébként jelentős a munkaerőhiány. 

Várkonyi Balázs az Opten adatai szerint november 15-én csatlakozott az Ekereskedelmi Akadémia öt társalapítójához, akik közül mindenki azonos arányú részesedéssel bír a vállalatban. 

A webáruház tulajdonos több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a magyar online kereskedelemben, hiszen 2001-ben, 21 éves korában társalapítója volt a később piacvezetővé vált Extreme Digitalnak, amely 2019-ben jelentette be fúzióját az eMAG-gal. Jelenleg az eMAG igazgatótanácsának elnökeként a régiós piacokon való bővülésért felel.

Az Ekereskedelmi Akadémiát a hazai online kereskedelem öt ismert szakértője alapította:

  • Borovics József 
  • Csereklei Zoltán,
  • Schmidt Richárd 
  • Tátrai Norbert 
  • Zabari István 

Az akadémia ügyvezetője Léner Brigitta, aki több mint tíz éven át irányította a távoktatásra specializálódott ELO hazai leányvállalatát, így jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

A képzések az internetes kereskedelem spektrumának jelentős részét lefedik majd az online kereskedő optimális cégstruktúrájától kezdve a pénzügyi ismeretekig, többek között a hazánkban még gyerekcipőben járó affiliate marketingbe és az influenszer marketingbe is betekintést engednek majd.