Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 817 milliós irányárhoz képest csupán 300 millióért fogadták el a Mészároshoz köthető Zion Europe Kft. ajánlatát, úgy, hogy januárban egy másik cég 370 milliós ajánlatát még kevesellték - idézte a 24.hu cikkét az Index.

Az eladó a Strand-Holiday kempinget tulajdonló cég, a Holiday Park Akali Kft. felszámolója, a CMB Holding Kft. volt.

A Konzum Nyrt. - amelyben Mészáros Lőrinc is tulajdonos - a 24.hu-nak megerősítette, hogy a Konzum közvetett érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt. leányvállalata (a Zion Europe) vásárolta meg a Holiday-Strand Kemping területét.

A Konzum közvetett érdekeltsége - egyebek mellett - a szállodákat üzemeltető és tulajdonló Hunguest Hotels Zrt., valamint a tizenkét balatoni kempinget üzemeltető Balatontourist-cégek.

A kormány tavaly december végi határozatában ötmilliárd forintot adott a balatoni kempingek fejlesztésére - hívta fel a figyelmet az Index.

Az utóbbi években sorra indultak felszámolások a balatoni kempingeket tulajdonló cégek ellen, miután a korábban ebben a bizniszben egyeduralkodó SCD Holding az évtized végére összeomlott. Erre a sorsra jutott Balatonakali községben a Holiday Park Akali Kft. is - ismertette a 24.hu.