A Szerencsejáték Zrt. 5,5 milliárd forintról 9,3 milliárd forintra módosította a 2017-es kommunikációs feladatok ellátására szóló keretszerződését - vette észre a Magyar Nemzet. Az erről szóló megállapodást augusztus 24-én írták alá a kormány egyik kedvenc ügynökségével, a Trinity Communications Kft.-vel - írja a lap az állami szerencsecég honlapján közzétett szerződések listájára hivatkozva.

A Trinity tulajdonosa Kuna Tibor, a Fidesz volt kabinettitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter barátja, míg a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója Braun Márton volt fideszes országgyűlési képviselő. A vállalat marketing- és kommunikációs igazgatója pedig Zsiga Marcell, aki szintén a Fidesz-frakcióból került a céghez, korábban Miskolc alpolgármestere volt (ő nyilatkozta azt, hogy szerinte "meg lehet élni havi 47 ezer forintból").

QP | Quality Placement

Az Szerencsejáték Zrt. az állam aranytojást tojó tyúkja, vagyis legnagyobb osztalékfizetője és monopolhelyzetben lévő vállalata (vagyis különösebb reklámra nem szorulna) - jegyzi meg cikkében a lap.

A megrendelés nagyságát jól jelzi, hogy a Trinity tavaly 15,2 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelt el (2014-ben még csak 250 milliót), amely után az adózott eredmény 1,9 milliárd forint lett. Ebből 440 millió forint osztalékot vehetett ki Kuna Tibor.

Kuna Tibor másik cége, a Young and Partners Kft. is régi partnere a Szerencsejáték Zrt.-nek - minderről bővebben a Magyar Nemzetben olvashat.

A nyitókép forrás: Napi.hu/Szabó Dániel