A portál úgy tudja, döntéshez családi és üzleti nehézségek is egyaránt vezethettek. Adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott ellene, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. (Ezt azonban időközben a NAV cáfolta. A NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen - közölte lapunkkal az adóhivatal.)

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb legutóbbi listája szerint.

A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója.

Claessens Peter, idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport