Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt, feltételes tender eredménytelenségét az ajánlatkérő Központi Humánfejlesztési Nonprofit Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új épület Budapest XI. kerületében, a Ráth György utca 7-9 szám alatt épült volna. Ehhez kapcsolódva a meglévő épület állomány korszerűsítése érdekében a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül a 19-28-as épületek felújítását tervezték.

Az eredménytelenség indoka egyrészt az, hogy Magyarország 2021. május 12-én nyújtotta be a hivatalos Helyreállítási és Rezilienciaépítési tervét, amelyet azonban az Európai Bizottság még nem hagyott jóvá.

Másrészt a kormány június 4-én határozatban döntött az állami beruházások felülvizsgálatáról és az 2022. és 2023. évekre jelentős megtakarítási célkitűzéseket fogalmazott meg, mely arra enged következtetni, hogy az állami forrás megítélése sem várható tárgyi projekt kapcsán.

Ajánlatot a következő cégek tettek: Strabag Építő Zrt., Laterex Építő Zrt., West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft., EB Hungary Invest Kft. és a System Bau Trade Kft.