A levélben megköszönik az Alt Cash Kft., a Japán Cash Kft. és a volt Patkós Kft. ügyfeleinek nyújtott segítséget. Egyúttal felhívják a miniszter figyelmét arra: az intézkedések sorából kimaradt egy jelentős vállalkozói csoport, az a több tízezer ember, akik az intézkedések anomáliái miatt nem tudták teljesíteni a február 28-ai üzembehelyezési határidőt.

Ők azok a tisztességes vállalkozók, akik követve az Ön utasításait, időben megrendelték a pénztárgépet, melyet sajnos a gyártási kapacitások miatt a mai napig nem kaptak meg. Jogkövető szándékuk, jóhiszeműségük ellenére ők nem jutnak hozzá az 50 000 forintos támogatáshoz - érvelnek a levélben.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-ig üzembe kellett helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni a támogatást. Azon kereskedőknek, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, február 28-ig lehetőségük van erre. Ennek feltétele a kiskasszásoknál az, hogy 2013. október 1-je előtt, a nagykasszásoknál pedig, hogy 2014. január 1-je előtt leadták a megrendelésüket.

Szatmáry Kristóf, az NGM államtitkára csütörtökön jelentette be: a kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash és Japán Cash, illetve az eltűnt Patkós Cassa volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételére nyitva álló üzembe helyezési határidőt. Szatmáry az MTI-nek azt mondta, a tárca már dolgozik a rendeletmódosításon.

Az Online Pénztárgépre Kötelezettek Facebook Közössége január 31-én petíciót nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM).