A tájékoztatás szerint az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park.

A nagy kapacitású szállodákkal rendelkező Hunguest Hotels növekedési stratégiájába szervesen illeszkedik az Eger belvárosában található 214 szobás szálloda megvásárlása, amely stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez - jelezték az MTI szerint.

"Hiszünk Egerben, a város egyedülálló tulajdonságaira építő turizmus sikerében. A szállodalánc legújabb tagja a Hunguest Hotel Flóra fejlesztésének ideje alatt megfelelő alternatívát biztosít a szabadidős céllal Egerbe látogató vendégeinknek. Az akvizíciót követően az egyik legnagyobb vidéki konferenciaközponttal bővül a Hunguest Hotels portfóliója, ezáltal erősítjük pozíciónkat az üzleti- és rendezvényturizmus piacán is" - idézi a közlemény Détári-Szabó Ádámot, a Hunguest Hotels vezérigazgatóját.

A tájékoztatás szerint Eger az elmúlt évtized egyik legkeresettebb vidéki desztinációja a belföldi utazók körében, a borvidékre, valamint a város történelmi és kulturális örökségére építő attrakciók rendkívül népszerűvé teszik a várost.

"Eger legnagyobb szállodája továbbra is jó kezekben lesz, a jövőben is folytatódhat a minőségi vendégélmény-növelés, amely vezetésem alatt az elmúlt húsz évben jellemezte a szállodát. Az aktív turisztikai szerepvállalástól visszavonulok, örömömre szolgál, hogy egy, a városban régóta jelen lévő iparági szereplőben sikerült megtalálnunk az új tulajdonost" - jelentette ki Harmati László, a Hotel Eger & Park jelenlegi tulajdonosa a közlemény szerint.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (amelyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.

A Hotel Eger & Park csatlakozását követően a Hunguest Hotels négy országban 26 szállodával rendelkezik majd, a tranzakcióval tovább erősíti pozícióját a nagy kapacitású vidéki szállodák piacán.

Az akvizíció az átvilágítást és a végleges szerződés megkötését követően még az idén lezárulhat.

Az Opus Global Nyrt.-ben Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb üzeletemberének tulajdoni hányada 23,3 százalékos, az érdekeltéségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap 25,4 százalékos tulajdonos, a szintén hozzá közeli Konzum Management Kft. (7,1) valamint a családi körbe tartozó Talentis Group Zrt. (6,7 százalék) is részesedéssel bírnak.