Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte a Postás Szakszervezet az állami vállalatnál működőképességének érdekében. "Ne hagyja veszni azt az értéket, amelyet felépítettünk. Kérjük, tegyen lépéseket az elkötelezett munkaerő megbecsülése és megtartása, a Magyar Posta jelene és jövője érdekében" - írta a kormányfőnek címzett levelében a Postás Szakszervezet. Az érdekképviselet szerint a posta olyan nemzetgazdasági szempontból stratégiai jelentőségű ágazat, amelynek kormányzati programok sikeres megvalósulásában is kiemelkedő szerepe van.

Korábban írtak Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek is, aki azonban elutasította a kérésüket. A miniszter szerint az európai uniós szabályozás kizárja annak a lehetőségét, hogy az állam bármilyen támogatást nyújthasson a bérfejlesztéshez a Magyar Posta Zrt. számára, tekintettel arra, hogy a vállalat teljes mértékben szabadpiaci szereplőnek minősül.

A Postás Szakszervezet legközelebb pénteken ül le tárgyalni az állami társaság vezetőivel. A megállapodás reményében péntekre a legfelsőbb döntéshozó testületüket, a választmányt is összehívták. Az állami vállalatnál 3 éves bérmegállapodás van érvényben, a 2019-re rögzített százalékos mérték pedig legalább 6 százalék. A szakszervezetek ezt most nem fogadták el, szerintük a 2017-ben kötött bérmegállapodás felett már eljárt az idő és két számjegyű béremelést követelnek. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége ellenben március 9-re demonstrációt hirdetett.