Szeptemberben megindították a végelszámolást az AV Perfect Kft. ellen, amely mögött tavaly a Las Vegas-i VMT Holdings LLC jelent meg. Januárban a Forbes kérésére akkor Vajna Tímea - Andy Vajna özvegye- megerősítette, hogy a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa.

A lap szerint nyáron ugyanez a cég volt tulajdonosként bejegyezve, ezért feltételezhető, hogy Vajna örökségének maradék része továbbra is özvegye kezében van, a felszámolás hátteréről az érintett eddig nem nyilatkozott.

Az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata alapján a cégből 1 529 278 millió dollár (azaz nagyjából félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba. 

Andy Vajna hagyatéki végzéséből korábban már kiderült, hogy az AV Perfect Kft-ben nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosul, amely 2019-ben még a kaszinóbirodalmat is magában foglalta. Utóbbi tavaly már Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf tulajdonába került. Az egykori filmmogul egyéb érdekeltségei - például a TV2 - már korábban gazdát cseréltek.

A Forbes legutóbbi becslése szerint Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén februárban 38,6 milliárd forintra becsülték.