Az összeolvadó cégek profilja, hogy más vállalatoknak segítenek cégfelvásárlásokban, illetve a tulajdonosaiknak akkor, ha vásárlás helyett épp megválnának vállalkozásuktól. Ezzel a legnagyobb magyar tulajdonú adásvételi tanácsadó születik meg. A Concorde a ritkábban beeső, de nagyobb üzletek mellett a tőzsdei jogosítványait viszi a közös bizniszbe, az MB Partners pedig viszonylag magas éves ügyfélszámával folyamatosan kisebb- közepes munkákkal látja majd el a közös vállalkozást.

A vevők fele magyar, fele nem. Sok céget, főként a 15 millió euró körüli kategóriában magyar sosem vagy csak ritkán vesz. Persze magyarok is tudnak ekkora céget venni, sok hazai befektető képes 15 millió eurót, tehát bő 4,5 milliárd forintot adni egy vállalkozásért.

A Concorde-MB Partners tanácsadói - akik jó sok pénzért dolgoznak és ezt nem is titkolják - azt mondják, a legnagyobb hozzáadott értékük az eladási ár felhajtása mellett pont az tud lenni, hogy vevőt szereznek az eladó cégekre, akár külföldről is. Ma becslések szerint az 5-15 millió euró közötti méretben országosan ezer cég működik.

A tanácsadók tapasztalatai szerint a legértékesebb cégek azok, ahol a tulajdonos valamilyen piaci rést talált, és elég hosszú ideig foglalkozik ezzel ahhoz, hogy akár nemzetközi szinten is komoly versenyelőnye legyen - igen komoly, több tíz százalékos nyereséghányaddal.