Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több tízezer munkahely megtartásáért és Budapest taxis forgalmának összeomlása ellen készített intézkedési tervet a Budapest Taxi - adták hírül.

A problémát az a régóta ismert szabályozás okozza, amely szerint 2018 januárjától már csak a az elektromos, hibrid, vagy az Euro 5-6-os motorral felszerelt járművek kaphatnak csak engedélyt. Ezt azt jelenti, hogy a kocsik 25-28 százaléka kihullik.

Jelenleg 5244 jármű rendelkezik taxiállomás-használati megállapodással, ebből jövőre 1164 biztosan kiesik és további 745 sorsa bizonytalan. A most befutó hívás 5-8 százalékát nem tudják teljesíteni, de ennyi autó hiányában ez a szám sokkal magasabb lesz - írják.

A taxisok jelentős részének nincs pénze újabb autóra, ezért a cég több javaslattal állt elő. Az egyik, hogy növeljék a taxik reklámfelületeit, amely havi 30-60 ezer forint pluszbevételt hozhatna.

A cég ezen kívül kidolgozott egy bérgépjármű-konstrukciót, amelynek lényege, hogy a sofőrök autót és flottamenedzsment-szolgáltatást és teljes műszaki kiszolgálást kapnak, majd a járműveket 3-4 év múlva meg is lehet vásárolni. A lényeg, hogy pályán tudják tartani a sofőröket.

Jelenleg a taxisoknak nincs utánpótlásuk, hiszen a szakma egyáltalán nem vonzó a fiatalok számára - olvasható a közleményben.