Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) 2016-ig szóló keretszerződést írt alá a MÁV-Trakció Zrt.-vel, vontatási szolgáltatások igénybevételéről. A mindkét vasúttársaság gazdálkodása szempontjából nagy jelentőségű okmányt az RCH részéről Kovács Imre CEO, az Igazgatóság elnöke, Arnold Schiefer, CFO, az Igazgatóság tagja, a MÁV-Trakció Zrt. képviseletében pedig Rácz Imre vezérigazgató látta el kézjegyével.

A szerződés megkötésére a MÁV Zrt. és az RCH tulajdonosa, az ÖBB AG közötti szakmai és gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről december 2-án aláírt hosszú távú stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírását követő rövid időn belül került sor, megerősítve a két szomszédos ország állami vasúttársaságainak szándékát az előnyök kölcsönös kiaknázásra.

A szerződésben az RCH vállalja, hogy 2016-ig összes vontatási igényének jelentős részét a MÁV-Trakció Zrt.-től rendeli meg. A felek évente előzetesen egyeztetni fogják az éves vontatási volumeneket, közös szoftvert használnak a teljesítés mérésére, és több más tekintetben is együttműködnek például a forgalmi csúcsok és terhelések optimális kezelése terén. A felek a vontatási szolgáltatások díját a piaci viszonyok, illetve egymás üzleti érdekeinek kölcsönös figyelembe vételével határozták meg.

A most megkötött keretszerződés a december elején aláírt, ÖBB és a MÁV stratégiai együttműködésének első eredménye. A két ország nemzeti vasútvállalatainak vezetői további megállapodásokat készítenek elő annak érdekében, hogy az európai vasútpiaci verseny körülményei között hosszú távra biztosíthassák mindkét társaság gazdaságos szolgáltatásait a minőségi színvonal emelése mellett.