A nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 100 szobás szálloda - a pincével együtt - 6 szintes lesz. A pincében kap helyet a medence gépészete, a földszinten lesz a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek. míg a négy emeleten lesznek a szobák. Az épület teljes szintterülete 9 052 négyzetméter. A majdani nyertesnek 22 hónap alatt kell felépítenie a szállodát.

QP | Quality Placement

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben önálló lakóegységeket és/vagy szállodai szobákat is tartalmazó magasépítési kivitelezési tevékenységből legalább nettó 4 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő december 2. Az értékelésnél a legjobb ár-érték arányú ajánlat lesz a nyerő.

Az ajánlatkérő cég mögött álló Szepesi Richárd, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére. A Grand Hotel Tokaj beruházására 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott a 2017-ben alapított Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft.-nek. A cégadatok szerint a kft. tulajdonosa a szintén 2017-ben alapított, a belvárosi Reáltanoda utcában székelő DLHG Invest Zrt., amely Szepesi cégcsoportjának, a DreamLand Holdingnak az érdekeltsége.