Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csalók az OTP Bank nevében különböző e-mail címekről "Személyes adataival kapcsolatos probléma" tárgyú e-mailben arról tájékoztatnak, hogy "bankkártyája fel van függesztve, erősítse meg adatait". A levélben megadott linkre kattintva bekérik a bankkártya adatait. Egy másik elkövetési forma, amikor telefonon egy tiltott vásárlás miatt letiltott bankkártyára hivatkozva kérnek be banki adatokat az ügyféltől - adta hírül a bank.

A pénzintézet netbankjában immár rendszerüzenetként is megjelenő figyelmeztetés szerint ilyen megkeresések esetén arra érdemes figyelni, hogy,

• az OTP Bank nem kéri e-mailben, sms-ben, telefonon, közösségi médiában ügyfeleit arra, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó adataikat, vagy internetbank azonosítóikat és egyben jelszavukat.

• Az OTP Bank nem kéri távoli elérést biztosító programok, alkalmazások, ismeretlen forrásból származó vírusírtók telepítését.

Mit tehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valódi-e a megkeresés?

• Az ilyen típusú megkeresések esetén ellenőrizze a feladó e-mail címét, illetve vigye a kurzort (egér mutatót) a linkre, ugyanis ott látható a nem OTP Bankhoz köthető cím.
• Telefonhívás esetén, ha bizonytalan abban, hogy valóban a bankja munkatársával beszél-e, tegye le a telefont és ön tárcsázza az OTP telefonos ügyfélszolgálatát.

Ha az adathalász oldalon, vagy egy gyanús csatornán megadta bankkártyaadatait, internetbank azonosítóját, jelszavát, haladéktalanul jelezze a bank hivatalos ügyfélszolgálatán! - írja a bank tájékoztatójában.