Az érdeklődés változatlanul élénk a tavaly óta elérhető babaváró konstrukció iránt. A folyósítások összege közelít a 800 milliárd forinthoz, amelynek csaknem 40 százalékát az OTP Bank folyósította az igénylő házaspárok számára.

A hitelintézet adatai szerint százból 31 házaspár ingatlan vásárlására, míg 28 meglévő otthona bővítésére, felújítására költi az OTP Banknál felvett babaváró összegét. Minden tizedik házaspár pedig jelzáloghitelt is igényel a kölcsön mellé.

Egy év után is jelentős az érdeklődés a babaváró kölcsön iránt, az OTP Bank piaci súlyának megfelelően vesz részt a kölcsön folyósításában. Az igénylő házaspárok átlagosan 8 napon belül hozzájuthatnak az igényelt összeghez. A bank weboldalán lehetőséget biztosítunk online időpontfoglalásra is, és a fiókhálózatunkban digitális aláírópadon írhatják alá a szerződésüket, ezzel csökkentve az ügyintézési időt, valamint a felesleges papírhasználatot - mondta Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

A pénzintézet a babaváró kölcsön indulása óta eltelt időszakban csaknem 38 ezer megkötött szerződésre valamivel több mint 360 milliárd forintot folyósított az igénylőknek. A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezett.

Az ügyfelek meghatározó többsége a felső határként megszabott 10 millió forintot igényelte, az eddig folyósított támogatások átlagos össze 9,5 millió forint volt. A kölcsönt felvevők 42 százaléka jelentette már be a várandósságát vagy gyermekének megszületését, ami azt jelenti, hogy már csaknem 16 ezer szerződésnél kérhetik a törlesztés szüneteltetését a házaspárok.