Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A március 8-a óta elérhető Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, amelyet a Magyar Fejlesztési Bank a járvány elhúzódó gazdasági hatásainak enyhítésére alakított ki változatlanul kelendő termék az OTP-nél – közölte a bank.

A legfeljebb 10 millió forintos kölcsön kamatmentes, törlesztését elég 3 évvel a folyósítást követően megkezdeni.

A jogosultak köre nemrég ismét bővült, így már nemcsak a kiemelt 55 ágazatban dolgozó vállalkozások vehetik igénybe a kedvezményes konstrukciójú hitelt, hanem azok a vállalkozások, egyéni vállalkozók valamint egyesületek is

igényelhetik a konstrukciót, amelyek:

  • rendelkeznek 2020-as évre vonatkozóan teljes lezárt (12 hó) beszámolóval;
  • 2020-ra vonatkozó árbevételük nem nagyobb, mint 100 millió forint;
  • 2020-ra vonatkozó tárgyévi éves átlagos állományi létszámuk nem nagyobb, mint 25 fő;
  • 2020. évi árbevételük minimum 30 százalékkal alacsonyabb, mint a 2019. évi árbevétele.

A 100 milliárd forintos uniós forrás csaknem felét már lekötötték a jogosult cégek és egyesületek  – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese.

A konstrukcióból az OTP Bank által üzemeltetett MFB Pontokon befogadott kérelmek összege már átlépte a 18 milliárd forintot, átlagosan 8 millió forintot igényelnek a vállalkozások. Elsősorban a vendéglátás és szálláshely szolgáltatás területén tevékenykedő cégek igénylik a konstrukciót, de sok kérelem érkezik be a kereskedelemmel és gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozásoktól is.

A jogosult társaságok a felvett forrást felhasználhatják készletek beszerzésére, működési költségük fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is. A kölcsön fontos feltétele azonban, hogy az igénylő társaság rendelkezzen lezárt üzleti évvel 2019-re és 2020-ra vonatkozóan, mert a felvett összeg nem haladhatja meg 2019-es árbevételét, ám 2020-as árbevétele sem lehet magasabb 100 millió forintnál.