A dolgozók nem tudják, mi lesz a Dunaferrnél a még tavaly karácsonyra járó, de ki nem fizetett, fejenként 120 ezer forintos pulykapénzzel - írja a 24.hu. A nyugdíjasoknak sincs információjuk arról, hogy akik legalább 25 évet húztak le a vállalatnál, és onnan mentek nyugdíjba, megkapják-e a havi 23 ezer forintos kiegészítésüket.

Nem tudni, mikor utalja a cég a többi elmaradt juttatást, vagy hogy mikor kapják újra szabályosan, egy összegben a havi fizetésüket a munkások. A Dunaferrnél nyolc hónapja két részletben érkezik a fizetés, ami egyébként ütközik a Munka Törvénykönyve előírásával. Van aki emiatt hiteltörlesztési gondokkal küzd.

Jobb híján a 2020. szeptember 30-ig regnáló cégvezetőnek, a magát azóta is legfőbb általános vezérigazgató-helyettesnek, Evgeny Tankhilevicsnek írt levelet a napokban a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség a dolgozók nevében. Azt kérték június 3-i levelükben, adjon tájékoztatást arról, mi lesz a ki nem fizetett juttatásokkal, a 2020. évi pulykapénzzel, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulással, és hogy mikor fizeti ki a cég nyugdíjasainak a törzsgárda kötvény utáni járadékot.

A Dunaferr Ifjúsági Szervezet az RSM és HR-igazgatónak, Sevcsik Mónikának írt levelet június másodikán, hasonló témában. Mivel a júniusra kiadott – a kollektív szerződés helyett rendszeresített – munkáltatói utasítás tervezetében nem szerepelt a szabadságos bér kifizetése, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás, illetve a Vasas szakszervezet által is említett elmaradt juttatások, arról érdeklődtek, ezekre lehet-e egyáltalán számítani, és ha igen, mikor. Válasz nem érkezett a levelekre.