Fazekas Béla magyar nagykövet elmondta, hogy a magyar miniszterelnök várhatóan februárban látogat Pakisztánba, és várakozással tekint a különböző területeken, köztük a sportban való együttműködésről szóló megállapodások aláírására. A nagykövet Muhammad Uszman Dárral, a miniszterelnök ifjúsági ügyekért felelős különleges asszisztensével tartott egyeztetésen beszélt a lehetséges hivatalos útról - derül ki az Associated Pakistan Press beszámolójából.

A pakisztáni kormányfő tanácsadója a diplomáciai találkozón tájékoztatta a nagykövetet a kormány pakisztáni ifjúságfejlesztésre irányuló kezdeményezéseiről, köztük a Kamjab Dzsavan (Kamyab Jawan) programról - áll a sajtóközleményben. Dár elmondta, hogy ez a projekt három pilléren alapszik, amelynek része, hogy minél több fiatalt vonjanak be az oktatáson, a foglalkoztatáson és a sporton keresztül. A Kamjab Dzsavan révén több mint 30 milliárd rúpiát fizettek ki a vállalkozásalapítások ösztönzésére és a fiatalok foglalkoztatási lehetőségeinek megteremtésére.

"Készek vagyunk együttműködni és együttműködni a pakisztáni sport fejlesztése érdekében" - jegyezte meg Fazekas Béla a hivatalos beszámoló szerint. A nagykövet arról is beszélt, hogy Magyarország rendelkezik szakértelemmel a sportakadémiák felállításában és az edzőképzésben, különösen a labdarúgás területén.

Az ifjúsági tanácsadó üdvözölte a magyar nagykövet együttműködési ajánlatát a sport területén. Megállapodás született arról, hogy mindkét fél technikai és munkacsoportjainak nyomon követő találkozóit tartják, hogy a magyar miniszterelnök tervezett látogatása előtt meghatározzák a kétoldalú együttműködés lehetséges területeit.

A Napi.hu a felvetett találkozó, Orbán Viktor esetleges iszlámábádi látogatása kapcsán megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki mindösszesen annyit közölt, hogy "a miniszterelnök külföldi hivatalos útjairól kellő időben tájékoztatást adunk a szerkesztőségeknek."

Februárban zsúfolt hónapja lehet a kormányfőnek: Vlagyimir Putyinnal való találkozójára február 1-jén kerül sor Oroszországban, február 12-én tartja évértékelő beszédét, amely egyben a választási kampány kezdete is lesz, majd február 17-én Jair Bolsonaro brazil elnök érkezik Budapestre.