A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent 25 oldalas határozat lényege a következő.

Még 2015-ben írt ki az MVM Paks II. Atomerőmű Zrt. egy 25 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzést, kommunikációs feladatok ellátására. Ennek egyik nyertese a Network 360 Reklámügynökség Kft. volt, amely cég alvállalkozóként jelölte meg a következő cégeket: Eurolex Consulting Kft., Századvég Politikai Iskola Alapítvány, Trade Tracker Kft., Print Agency Kft., BPN Hungary Kft., Vivaki Hungary Kft.

A nyertes az első fordulóban be is vonta az előbbi társaságokat a munkába. A verseny újra nyitásakor, 2016-ban viszont már csak egymaga szerződött a kommunikációs feladatokra. Ezt találta jogsértőnek a Közbeszerzési Hatóság elnöke és kezdeményezte a KD előtti jogorvoslati eljárást.

Miután a második részben a feladatok nem voltak azonosak az első rész munkáival, így a KD megállapította, hogy egyedül a Századvég Politikai Iskola Alapítványt kellet volna bevonnia a vállalt feladat teljesítésébe, a többi alvállalkozót viszont nem. Miután ezt elmulasztotta a Network 360 Reklámügynökség Kft., 5 millió forint bírság lett ennek a következménye.