Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az önkormányzat a 2017-ben alapított zrt. jegyzett tőkéjét 10 millió forinttal, tőketartalékát 1,49 milliárd forinttal emelte - tájékoztatott Szabó Péter (Fidesz-KDNP).

A tőkejuttatás forrása az ez év elején az atomerőmű és a tervezett két új atomerőművi blokk felvonulási területe mellett fekvő telkek értékesítéséből származó, 1,8 milliárd forint volt.

Az új vállalkozói övezetre azért van szükség, mert az önkormányzat a 35 hektáros Paksi Ipari Park Nonprofit Kft.-t tavaly év végén értékesítette a magyar államnak, így jelenleg a város nem rendelkezik olyan ipari besorolású területtel, amellyel segíteni tudnák a betelepülő cégeket - mondta.

A helyi építési szabályzatban már kijelölték a lehetséges területeket, önkormányzati munkacsoport keresi az ipari hasznosításra alkalmas részeket.

A polgármester ismertetése szerint a terv egy maximum tíz hektáros ipari övezet létrehozása, ahol 2000-5000 négyzetméteres telkeket lehet kialakítani. "Fontos lenne, hogy tudjunk helyet biztosítani a Paks II projektben résztvevő cégeknek és a már itt működő vállalkozásoknak egyaránt" - fogalmazott.

Közölte, az új övezetben a terület közművesítése után, jövő év első felében kínálnak majd telkeket az érdeklődő vállalkozásoknak.