Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangján szólalt az OTP Bank székházában az a szuperszámítógép, melyet a minisztérium és a bank együttesen épít.  A hároméves fejlesztés teljes költsége 7,3 milliárd forint, ebből 2,5 milliárd forintot biztosít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az átadott berendezéssel mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló, magyar nyelvi modellt fejlesztenek. Ez egyebek mellett telefonos ügyfélszolgálatokon képes kezelni akár a teljes banki folyamatot. A magyar nyelvi modell elkészítése 3 hónapot vehet igénybe közlése szerint.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Magyarország számára is fontos mérföldkőnek nevezte a digitális fejlesztésekben a tárcával aláírt együttműködést, és a megvalósuló fejlesztést. A bankrendszeren belül az OTP eddig is élen járt a digitális fejlesztésekben, ezért tudta megőrizni a versenyelőnyét - mondta a bankcsoport vezetője. Hozzátette, hogy a bankcsoport a SambaNova Systems-szel kötött megállapodást a szuperszámítógép létrehozásáról, a cég élen jár az MI alkalmazások futtatásához szükséges legfejlettebb szoftverek és hardverek megalkotásában.

A fejlesztés az ország versenyképességét is szolgálja, minden területen - hangsúlyozta Csányi Sándor, j

Az OTP Bank és a tárca 3 évre kötött együttműködési megállapodást a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésére alkalmas szuperszámítógép létrehozásának finanszírozásáról - mondta Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Az újságírók kérdésére közölték: a projekt költségének nagyjából kétharmadát az OTP Bank állja, egyharmadát a tárca.