A Pápai Hús Kft. 2017-ben indult nagyszabású megújulási programjának alappillére volt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretei között megvalósított beruházás.

A pápai fejlesztésről Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon publikált videóüzenetében az MTI szerint azt mondta, hogy az állam 750 millió forint támogatást biztosított a beruházáshoz. Hozzátette: a beruházások nagy szerepet kapnak abban, hogy a magyar gazdaság elérja a legalább 5,5 százalékos növekedést. 

Szappanos Péter, a 720 embernek munkát adó Pápai Hús ügyvezetője arról beszélt, hogy a fejlesztés során a cég hagyományos erősségeit fejlesztették tovább, mint a sonkák, a bacon fajták, és a hagyományos töltött termékek, a hurka és a disznósajt gyártását. Frank Liu, a cég tulajdonosa pedig azt mondta, folytatják a megkezdett munkát, hogy a Pápai Hús még keresettebb márka legyen, amely elsősorban megbízható nevet, egészséges terméket, és az új disztribúciós hálózatuknak is köszönhetően kedvezőbb árakat jelent a vevőknek.