Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a közleményben a következő: "A Városliget és környezete közlekedési rendszere átfogó fejlesztésének részeként a Hungária körút - Kacsóh Pongrác út - Mexikói út csomópontban a közösségi közlekedésre való módváltás aktív és felhasználóbarát ösztönzése érdekében két P+R funkciójú, összesen legalább 1 500 férőhellyel rendelkező parkolóház megtervezése."

A Kisföldalatti Mexikói úti végállomásánál épülő két parkolóházban az M3-as autópályáról Budapestre autóval érkezők számára lesz lehetőség arra, hogy letehessék járművüket, és közösségi közlekedési eszközzel folytassák útjukat. A csomópontból a Kisföldalatti, több villamos, autóbusz és trolibusz kínál továbbutazási lehetőséget. A parkolóházakat munkanapokon, napközben, várhatóan elsősorban az ingázók veszik majd igénybe - áll a közleményben. A fejlesztésre szükség is van, mert az ottani parkoló jelenlegi kapacitása kicsi, nagyon hamar megtelnek az üres helyek. 

A nyertessel augusztus 10-én kötött szerződést a BFK. Indult még a tenderen a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., továbbá a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. is.