A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy a III. kerület közigazgatási területén jelenleg egy egységes, zárt rendszerben 170 darab ATB Baumann PSA 1256 típusú parkoló jegykiadó automata üzemel.

Ezeket 2015-ben szerelték fel, és ilyen automatákkal történik a bővítés is. Az ATB Baumann típusú jegykiadó automaták kizárólagos forgalmazására, üzemetetésére, karbantartására - a gyártóval kötött megállapodás alapján - Magyarországon kizárólag az ajánlattételre felhívott DBM Kft. jogosult.

Ez a cég - értelemszerűen egyetlen ajánlattevőként - 556 millió forintért vállalta at új automaták szállítását, vele március 18-án már szerződést is kötött az önkormányzat.

Az új parkoló automatákat a Bojtár utca, Huszti út, Kazal utca, Szentendrei út, Záhony utca, Sujtás utca, Gázgyár utca, Ángel Sanz Briz út, Bogdáni út, Hévízi út, Vörösvári út és a Bécsi út által határolt területen szerelik fel.

A korábbi bejelentés szerint június 3-án indul a kaszásdűlői fizetőparkolás tesztidőszaka, az engedélyeket április 1-tő, vagyis mától lehet igényelni. Az éles üzem 2019. július 1-től indul.