Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A napokban a Deák tér és az Erzsébet téren láttak patkányokat a felszínen. A vándorpatkány a csatornában, a földlyukakban, illetve a pincében érzi jól magát, és itt szeret élni, ezért ezekre a helyekre helyezzük ki az irtószert - közölte Papp György.

Mivel véralvadásgátlót tartalmazó irtószert helyeznek ki, elképzelhető, hogy miután a patkányok elfogyasztották azt, láthatóvá válnak a felszínen, amíg 3-5 nap alatt el nem pusztulnak. Ha valaki patkánnyal találkozik, vagy patkányra utaló nyomokat talál, és jelzi azt, akkor megvizsgáljuk a helyszínt. Ha ott valóban vannak patkányok, akkor megtesszük a megfelelő intézkedéseket, és irtószert helyezünk ki - tudatta a Bábolna Bio ügyvezető igazgatója.

Időnként előfordul, hogy egyes helyeken esetleg megjelennek a patkányok - ezt mi is tapasztaljuk. Valójában évekig, évtizedekig nem is találkozott patkánnyal a főváros lakossága. Az, hogy most néhányszor felbukkantak, picit pánikhangulatot kelthetett - fogalmazott Papp György.

Mindenki tehet azért, hogy a patkányok ne szaporodjanak el. Hiszen mi adjuk nekik azt az életteret - akár a szemeteléssel, vagy a nem megfelelő renddel. A patkányok ha életteret találnak, és ott jól érzik magukat, akkor ott megtelepednek, és szaporodnak. Tehát ha a saját portánkon rendet rakunk, és megfelelő módon kezeljük a hulladékot és más anyagokat, akkor mi is teszünk azért, hogy minél kevesebb patkánnyal találkozzunk" - hívta fel a figyelmet a patkányirtást végző társaság ügyvezető igazgatója.

A főváros 525 négyzetkilométerét évek és évtizedek óta kezelik. A munka több részből áll. Az egyik a megelőző patkányirtás, ahol folyamatos méregmezőt tartunk fent különböző objektumokban - például piacokon, vásárcsarnokokban. A másik rész a felderítő munka, amikor a csatornarendszer tisztító aknáit, valamint a szabad víznyelőket kezeljük, és ide a nedvességnek ellenálló irtószert helyezünk ki. A munka harmadik része pedig akkor van, amikor valaki patkányt lát Budapest közigazgatási területén, ezt jelzi nekünk, mi pedig kezeljük ezt a helyzetet - ismertette a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.