Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég 100 milliós fejlesztését 54 millió forinttal támogatták a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop). Az ehhez hasonló versenyképesség-növelő beruházásokat a kormány 55 milliárd forinttal segíti a megújuló energia-használatot támogató pályázaton - mondta el a pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy a cél, hogy a gazdaság újraindításába minél több cég fenntartható módon tudjon bekapcsolódni.

A videóüzenet szerint egy hónapja fejeződött be a Pécsi Sörfőzde beruházása, amelynek során 400 kilovolt-amper teljesítményű napelemparkot telepítettek. Ezzel a villamosenergia költségét 20 százalékkal tudják csökkenteni.

A Pécsi Sörfőzde Zrt. nem először örülhet kormányzati támogatásnak: kutatásra-fejlesztésre egy négytagú konzorcium vezetőjeként 2018-ban 467,6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nyert el. A társaság onnan is ismert lehet, hogy a 2017-es vizes világbajnokság kizárólagos sörértékesítője volt, valamint hogy ez a cég nyert a legnagyobbat akkor, amikor kibővítették a kisüzemi főzdék mennyiségi korlátozását, amely révén jelentős adókedvezményben részesültek.

A társaság - az Opten adatai szerint - a 2020-as évet 2,996 milliárd forintos forgalom mellett 42 millió forintos profittal zárta. A létszámadatok szerint több mint 120 dolgozójuk van.

A társaság legnagyobb tulajdonosa a BanKonzult Commerce Kft. és a MAVA Befektetési Tanácsadó Kft. Utóbbi társaság Szemerey Zoltán és Bertalan tulajdona, míg a BanKonzult Szemerey Tamás érdekeltsége. Mindannyian rokonai Matolcsy György jegybankelnöknek.