A közmédia december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő súlyos szakmai hiba miatt a mai napon Belénessy Csaba (képünkön), a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI) vezérigazgatója - a szakmai együttműködéshez szükséges bizalom elvesztése okán - azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát - idézte a hvg.hu azt a közleményt, amelyet Böröcz István MTVA-vezérigazgató és Belénessy Csaba MTI-vezérigazgató jegyeznek. Az MTI Hírcentrum vezetését, ideiglenesen, Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója ugyancsak a mai napon felmentette - a hamisított Cohn-Bendit-interjú nyomán elhíresült - Papp Dánielt az MTVA Hír- és hírháttér főszerkesztősége főszerkesztői megbízatása alól. A főszerkesztőséget, ideiglenesen, Csonka Szabolcs vezeti.

A Duna Televízió és az m1 Híradójában kitakarva jelent meg Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke december 3-án. Az MTVA vezérigazgatója teljes körű vizsgálatot rendelt el az ügyben, amely múlt csütörtökön zárult le. Az MTVA a vizsgálatban érintett három munkatársa a szakmai hibát elismerte, és vállalta a felelősséget. Az érintett munkatársak vezérigazgatói figyelmeztetést kaptak. Kedden Belénessy Csaba figyelmeztetésben részesítette az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettesét, vélhetően Hegedűs Istvánt.

Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) alelnöke öt nappal ezelőtt éhségsztrájkba kezdett, amíg el nem bocsátják a közmédiából az MTI Hírcentrum igazgatóját, Élő Gábort, helyetteseit, Németh Zsoltot és Hegedűs Istvánt, valamint az MTVA Hír- és Hírháttér főszerkesztőjét, Papp Dánielt - írta a hvg.hu.