A Penny közel tíz éve támogatja élelmiszer-adománnyal a több száz karitatív szervezettel kapcsolatban álló Magyar Élelmiszerbank Egyesületet. Az Alsónémediben található központi raktáron keresztüli élelmiszer-adományozás 2012 óta zajlik.

A kiajánlott zöldség-gyümölcsöket, pékárukat, tejtermékeket, felvágottakat és húsféléket rövid minőségmegőrzési idejük miatt már nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni, de emberi fogyasztásra még teljes mértékben alkalmasak.

2021 decemberéig közel 45 millió forint értékű adomány-élelmiszert juttattak el számos szervezethez. Az élelmiszermentés már közvetlenül az üzletekből is zajlik. 2022 első félévben a Penny raktáraiból 53,7 millió forint összértékben, míg az üzletekből közel 51 millió forint értékben történt jótékonysági felajánlás.

A mentett élelmiszerekből több esetben családsegítő szervezetek, köztük nagycsaládos szervezetek, egyházi intézmények, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, különböző gyermekvédelmi szervezetek és még számos egyéb intézmény, civil szervezet részesül.

A Lidl fesztiválokról mentette az élelmiszert

A tavalyi év után idén is rászorulóknak ajánlotta fel a Lidl Magyarország a nyári kitelepülései során megmaradt zöldség-gyümölcs és pékáru termékeket, melyekkel 800 rászoruló élelmezését segítette. Így volt ez a Campus Fesztiválon, az EFOTT-on és a Balaton-átúszáson.