A kapacitásbővítő fejlesztéssel egy háromszintes, szintenként 1800 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot alakítanak ki. Az új üzem, amelyet várhatóan 2022 március végén adnak majd át, 5400 négyzetméterrel növeli meg a gyár nettó üzemi területét, ezáltal pedig körülbelül 25 százalékkal emelkedik majd a társaság dohányvágat-előállítási kapacitása, továbbá teljesen megújul a dohány-előkészítési folyamat. A beruházással beszerzett modern gépparkkal a társaság a versenyképességét kívánja növelni.

A Continental dohányipari csoport egy magyar családi tulajdonban álló cég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít, a cégcsoport jelenleg több mint 700 dolgozót foglalkoztat. Jogelődjét 25 évvel ezelőtt, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen - írta a cég. (A cégcsoport a hódmezővásárhelyi Sánta János érdekeltsége, amelynek a trafiküzemeltető cégei mellett egy másik cége a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-vel együtt kizárólagosan láthatja el - a Fidesz-kormány döntése nyomán évek óta - a magyarországi dohányboltokat termékekkel - az utóbbi cég az Országos Dohányboltellátó Kft., amely 2020-ben 741,7 milliárd forintos forgalom mellett 5,3 milliárd forint nyereséget termelt; a szerk.)

A csoport termékei több mint 30 országban elérhetőek. A cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. Továbbá a cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 46,96 milliárd forint árbevételre tett szert, az előző évi 37,6 milliárd forint után. A társaság 2020-ban 5,93 milliárd forint nyereséggel zárt, 2019-ben pedig 2,73 milliárd forint volt az adózott eredménye - írta a MTI.