Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Látványosan több ételt rendelnek az emberek az elmúlt évekhez képest karácsonykor és szilveszterkor. A NetPincér elmúlt évek rendelései alapján készült ünnepi statisztikái szerint a magyarok a nagy karácsonyi hajrára saját főztjükkel készülnek - amit 24-én és 25-én el is fogyasztanak -, majd december 26-ára már inkább rendelnek. Hasonló a helyzet szilveszterkor is: január 31-én 13 óra környékére már házhoz jön az esti bulira való, majd újév első napján délután ismét tetőznek a virtuális vonalak, egy hamburger ugyanis bárki másnaposságára jó gyógyír lehet - írta a cég közleményében.

Vidék és a főváros fej-fej mellett

Az ország egészét tekintve az ünnepi rendelések számában ugyan Pest megye vezet, de nem elhanyagolható Baranya, Fejér, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye sem. Budapesten magasan a XIII. kerületben szeretik a legjobban a hasukat, utánuk a XI. és a XIV. kerületekben netpincéreznek a leggyakrabban. A magyarok átlagosan 2 főre rendelnek, de ünnepekkor megugrik a nagyobb összejövetelekre szánt rendelések száma is. Az ünnepi időszakban jellemzően azok választják a szolgáltatást, akik az év többi hónapjaiban is aktív ételrendelők.

A pizza Hawaii és legalább 30 centis

Ízlés tekintetében a vidék és a főváros sok hasonlóságot mutat: az olasz és az amerikai konyha bárhol és bármikor jöhet, de nem elhanyagolhatók a magyaros ízek sem, újdonságként pedig feltörekvőben van a sushi.

Pizza, hamburger és rántott csirke a sláger, az utóbbi töretlen népszerűségnek örvend vidéken és Budapesten egyaránt. A pizza műfajában nem ismerünk viccet, egy valamire való adag legalább 30 centiméteres, a kedvenc a Hawaii. Ha hamburger, akkor leginkább a dupla, baconnel és sajttal, húsok közül pedig a már említett csirke bármilyen formájában boldoggá teszi a magyarokat.

December 25-én és szilveszterkor megugranak az italrendelési számok is - országos szinten Jász-Nagykun-Szolnok megyében van a legerősebb whisky-fogyasztás, sörben viszont Budapest viszi a prímet - összesítette rendelési adatait a Netpincér.

Többet költünk karácsonykor

Az elmúlt években egy karácsonyi vásárláskor átlagosan 4000 forintot, egy szilveszteri rendelés alkalmával pedig 3700 forintot fizettünk. Az eddigi legnagyobb összegű karácsonyi rendelés: 53 160 forint, míg a legnagyobb szilveszteri 139 680 forint volt, ami jól mutatja, hogy a magyarok számára fontos a gyors és kényelmes ételrendelési lehetőség. Az ételek mellett egyre jellemzőbb az ünnepi időszakban az adományozás is, a NetPincér felületén ugyanis több alapítványt - köztük környezet- és állatvédelemmel, élelmiszerpazarlással és beteg gyermekek segítésével foglalkozó szervezeteket - is lehet támogatni, amelyre a cég tapasztalatai szerint egyre szívesebben áldoznak a magyarok, az ünnepek alatt eddig már több mint 1,5 millió forintot gyűjtöttek össze az adakozók - közölte a cég.