Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Folyamatosan kapcsolatban állnak a munkáltatóval, hogy mielőbb megkezdődhessenek a bértárgyalások. Előbb azonban meg akarják a várni a köztulajdonban álló, állami vállalatok konzultációs fórumát - mondta Tóth Zsuzsanna, az érdekképviseleti szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Különösen fontos ugyanis, hogy tudják, milyen instrukciókat ad a tulajdonos a munkáltatóknak és a munkavállalóknak az egyszeri juttatásokkal kapcsolatban.

Bár a hároméves bérmegállapodásban már rögzítettek egy egyszeri, százezer forintos juttatást is, amelyet majd karácsony előtt kapnak meg a dolgozók, a rezsiproblémákat és a reálbércsökkenés miatt újabb egyszeri juttatást szeretnének - mondta a postás szakszervezet vezetője. Ettől azonban a Magyar Posta Zrt. egyelőre elzárkózik.

Helyreállt a szemétszállítás rendje Budapesten, miután csütörtökön megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és az FKF munkavállalóinak képviselete között. A megállapodás egyik fő eleme az, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, valamint az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri bruttó 200 ezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak, továbbá a társaság minden nem vezető beosztású dolgozójának bruttó 120 ezer forint karácsonyi jutalmat fizet 2022 decemberében.