Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csalók ismét csomagkézbesítésre hivatkozva próbálnak bankkártyaadatokat megszerezni - írta a Magyar Posta Zrt. a Facebookon.

Az állami cég továbbra is felhívja a figyelmet arra, hogy az ügyfelek csomagrendelés esetén a webshop hivatalos felületén rendezhetik a termék és a szállítás díját, vagy pedig közvetlenül a futárnál kézbesítéskor. Legyen körültekintő és figyeljen az adataira - kéri a Posta.

Legutóbb két hónapja közölte a társaság azt, hogy ismét megtévesztő, a Magyar Posta Zrt. arculati elemeit használó, veszélyes email terjed. Az akkori bejelentés szerint megint megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed. A hamis e-mailben csomag átvételéhez kérték a szállítási díj kifizetését. A levélben látható "Fizessen online" feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak - írta akkor a Magyar Posta Zrt.

Korábban 2020. október közepén jött arról hír, hogy vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében. Az akkori figyelmeztetés szerint a hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását. A melléklet azonban kártékony kódot tartalmazott, ami átvette az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjtötte.