A légitársaság honlapján szerdán közzétett eredmény-kimutatás szerint a társaság a 2017 első félévi szinthez képest 20 százalékkal 18,8 millióra növelte utasforgalmát és ugyanekkora mértékben 1,3 milliárd euróra növelte árbevételét. Ezen belül a jegyárbevétel 25, a kiegészítő árbevétel szintje 12,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mértet.

A nyári menetrendi időszakban számos alkalommal késtek a járatok főként időjárási és légtér-kapacitási problémák miatt, ezek többletköltsége, illetve a magas kerozinárak miatt a Wizz Air költségei 28 százalékkal haladták meg az egy évvel korábban mért szintet. Kerozinra a cég 43 százalékkal költött többet, mint tavaly ugyanilyenkor.

Az üzemi eredmény ezek hatásaként 1,9 százalékkal 300 millió euróra csökkent, de a pénzügyi műveletek pozitív egyenlege miatt a társaság adózott eredménye 1,2 százalékkal 296 millió euróra javult és új rekordot ért el.

Ennek ellenére a folyamatosan dráguló kerozin és a késések miatti többletköltség miatt a Wizz a korábbi 310-340 millió eurós sávból lejjebb vitte a pénzügyi év végén várható profit szintjét, most a cég 270 és 300 millió euró közötti nyereségre számít jövő év március 31-ével.