Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Putyin egyúttal támogatásáról biztosította Madurónak "a társadalmi egyetértés" megteremtésére és az ellenzékkel való viszony rendezésére irányuló erőfeszítéseit.

"Természetesen elítélünk minden, nyilvánvalóan terrorista jellegű lépést, minden olyan kísérletet, amely a helyzet erőszakos megváltoztatására irányul" - mondta.

Putyin elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy idén sikerült megfordítani az orosz-venezuelai kereskedelmi forgalomban korábban megmutatkozó negatív tendenciát.

A találkozót megelőzően Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak válaszolva kijelentette: az orosz elnöki hivatalnak semmi köze sincs azokhoz az elképzelésekhez, amelyek szerint Oroszországnak rakétákat kellene telepítenie Latin-Amerikába a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) megsemmisítéséről szóló megállapodás megszűnése esetén.

Ilyen felvetések szakértői médiaviták során hangzottak el Moszkvában.

Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója kedden azt mondta, hogy Putyin és Maduro megbeszélésén szó eshet a Venezuelának nyújtott orosz gazdasági támogatás kiszélesítéséről, s a napirenden szerepe majd az energiaügyi és haditechnikai együttműködés is.

A venezuelai rendszer ellen az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat vezetett be, arra hivatkozva, hogy Maduro aláásta a demokratikus intézményrendszert hatalmának megtartása érdekében. Az országban súlyos gazdasági válság alakult ki.