Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rába és a győri Rekard csoport között 2019. május 14-én született megállapodás a felvásárlásról. Akkor azt közölték, hogy az akvizíció értéke 700 millió forint.

A 2019-ben közölt akvizíciós program szerint a Rába 2019-ben megvásárolta a Rekard csoporthoz tartozó Diagonal Valor Kft.-t, valamint a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. 24,9 százalékos részesedését - közölte a járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A győri Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. fő profilja hajtástechnikai részegységek és alkatrészek gyártása. Portfóliójában a mezőgazdasági gépek hajtóművei mellett súrlódó és hidraulikus kuplungok, kommunális célú járművek hajtóművei és különféle hajtástechnikai alkatrészek - fogaskerekek, kúpkerekek, lánckerekek, ékszíjtárcsák - gyártása szerepel.

A Rába Nyrt. üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2022 első negyedévében 569,7 millió forint nettó veszteséget ért el a tavalyi év azonos időszakában realizált 363,7 millió forint nyereséggel szemben, konszolidált árbevétele ugyanakkor 16,6 százalékkal 13,265 milliárd forintra nőtt. A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) 86,4 százalékkal 137,5 millió forintra csökkent az első negyedévben.

A Rába részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír pénteken 1095 forinton zárt a tőzsdén, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 1620 forint, a legalacsonyabb 1085 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!