A közgyűlési előterjesztés szerint december 3-i hatállyal Pintér István elnök mellett Wáberer György Pétert, Sebők Rolandot, Tóth I. Tamást és Toperczer András Ákost hívják vissza.

A december 4. és 2021. május 19. közötti időszakra igazgatósági tagnak javasolják Lang-Péli Évát, Csüllög Nórát, Majoros Csabát és Mráz Dániel Emánuelt.

QP | Quality Placement

Az előterjesztés szerint visszahívják a felügyelő bizottság elnökét és az audit bizottság tagját, Pafféri Zoltán Lajost, valamint a felügyelő és az audit bizottság egyik tagját, Kanta Tündét.

A december 4. és 2022. április 30. közötti időszakra a felügyelő bizottság elnökének és az audit bizottság tagjának Lepsényi Istvánt, a felügyelő és az audit bizottság egyik tagjának Szabó Sándor Józsefet javasolja az MNV.

Az MNV Zrt. a Rába 74 százalékos tulajdonosa. A Rába csoport az idei harmadik negyedévet 267 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta, ami jóval kedvezőbb a második negyedév egymilliárd forintot meghaladó veszteségénél, és kisebb a tavalyi harmadik negyedév 429 millió forintos veszteségénél is - közölte szerdán gyorsjelentésében a járműipari vállalat. Az első kilenc hónap vesztesége 2,168 milliárd forint lett, szemben az előző év azonos időszakában elért 425 millió forint nyereséggel.

Üzemi szinten nyereséges volt a Rába csoport a harmadik negyedévben, amikor 64,9 millió forintot ért el, szemben a tavalyi harmadik negyedév 36,5 millió forintos üzemi veszteségével. Az első kilenc hónapban 1,04 milliárd forint veszteséget könyvelt el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 1,19 milliárd forint üzemi nyeresége volt.

A csoport árbevétele 16,9 százalékkal 8,5 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben, az első három negyedévben pedig 26,8 százalékkal 27,8 milliárd forintra csökkent az árbevétel a tavalyi év azonos időszakához képest. A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az EU, a FÁK országok és az Egyesült Államok.

A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papír a csütörtöki kereskedést 1,48 százalékos csökkenéssel, 938 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1245, a legalacsonyabb 666 forint volt.