Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A RailCert Hungary Kft. végezheti el a debreceni BMW gyárral kapcsolatos vasútépítés részbeni második ütemének – uniós szabályok szerinti – hitelesítését, nettó 253 millió forintért – derül ki a nyílt tender eredményéből, melyet az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

közbeszerzés nyertesének feladata az uniós hitelesítési eljárás lefolytatása „a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW gyár kódneve) kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra-fejlesztések 2. ütemének részbeni megvalósítása – Debrecen-Macs-Balmazújváros szakasz és Debrecen "Fatér" kisállomás – projekt esetében”.

A nyertessel november 7-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen - közös ajánlattevőként - a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a BME ITS Közlekedési- és Járműrendszerek Nonprofit Zrt.

A Napi.hu november 11-én írt arról, hogy hat ajánlattevő közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt. építheti meg a debreceni BMW gyárhoz tartozó vasút részbeni második ütemét, nettó 35 milliárd 456 millió forintért. A becsült ellenérték 24 milliárd 974 millió forint volt. A cég már egy 65 milliárdos vasúti projekten dolgozik a környéken.