Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Ready pályázattal a Vodafone és a Kreatív célja az volt, hogy ösztönözze, és elismerje azokat a vállalkozásokat és magánszemélyeket, akik a legjobban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz.

Az üzleti kategória fődíját egy olyan vállalkozás vitte haza, aki egyik napról a másikra alakította át családi turisztikai cégét babakocsi mosodává, míg az egyéni kategória győztese, egy rendkívül nehéz helyzetben is talált célt magának: adománygyűjtő akciót szervezett leukémiás gyermekek részére.

Az elmúlt hónapok eddig nem látott kihívások elé állították az egész társadalmat - magánszemélyeket és az üzleti élet szereplőit egyaránt. Ezek leküzdése nagyfokú rugalmasságot és sokszor emberfeletti teljesítményt igényelt - az így megvalósított megoldásokat, szolgáltatásokat, újításokat és élettörténeteket szerette volna összegyűjteni és elismerni a Vodafone és a Kreatív "Ready" elnevezésű pályázata.

Az üzleti pályázók olyan megvalósított megoldásokkal, termékekkel, szolgáltatásokkal vagy digitális újításokkal nevezhettek, amelyek segítettek 2020 első felében működésük fenntartásában, vagy eredményeik növelésében, és a cég vagy ügyfelei számára értéket teremtettek. A szakmai zsűri összesen 11 bronz, ezüst vagy arany díjat osztott ki az 5 alkategóriában, valamint a kis- és középvállalkozások fejlődésének támogatására 1 fődíjas vállalkozást is kiválasztott a 100 fő alatti létszámmal rendelkező pályázók között - derül ki a vállalat közleményéből.

A babakocsi mosoda

A díjazott megoldások között számos inspiráló történetet ismerhettek meg a zsűri tagjai, így többek között a nehéz helyzetbe került iparágak dolgozóinak munkakeresését segítő platformot, a digitális kisállat örökbefogadó rendszert, valamint az otthonmaradó szülőket segítő játékboltot.

A zsűri az üzleti kategóriában végül a Flora MiniWash történetét szavazta az első helyre, ez a vállalkozás egyik napról a másikra alakította át tevékenységét és lett családi turisztikai cégből babakocsi mosoda. Ők vihették haza a Vodafone Magyarország által felajánlott nyereményeket: egy Lenovo Ideapad laptopot, business coaching szolgáltatást és 100 ezer forint értékben szabadon választható kurzusokat a Udemy.com oldalán.

A kerékpározó adománygyűjtő

A pályázat másik kategóriájában egyéni pályázók indulhattak, akik esetében olyan élettörténeteket vártak, amelyek a nehézségek sikeres leküzdéséről szólnak a munkahellyel és munkával kapcsolatban, és megoldásorientált, optimista hozzáállásuk által inspirálók lehetnek mások számára is.

Az egyéni kategória győztese Derecskei Zoltán lett, akinek a pandémia miatt minimálisra kellett csökkentenie fizikai kontaktusait, ugyanis éppen ekkor épült fel egy hosszú betegségből és egy transzplantációból. A történtek hatására a kerékpározásba menekült, ami annyira pozitív hatással volt rá, hogy egy kerékpáros közösségi oldalt is létrehozott és adománygyűjtő akciót szervezett leukémiás gyermekek részére. Zoltán nyerte a Huawei P30 mobiltelefont, a Life coaching szolgáltatást, és 100 ezer forint értékben szabadon választható online kurzusokat a Udemy.com oldalán.