Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Urbán Zoltán kérdésre válaszolva megerősítette: adtak hitelt piaci feltételekkel, jogszerűen arra is, hogy egy magyar vállalkozó - Andy Vajna - megvegye és új növekedési pályára állítsa a TV2-csoportot. Ez azonban nem tartalmaz támogatást, szigorú kondíciókkal nyújtották a hitelt - idézte a vezérigazgatót a Portfolio.hu.

Ugyanerről beszélt a budapesti Kopaszi gát egy részének megvásárlásával kapcsolatban is: mint elmondta, arra adtak hitelt, hogy egy több mint 10 éve parlagon heverő, külföldi tulajdonban lévő területet megvegyen egy sikeres magyar vállalkozás - a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Építő Zrt. -, városrészt építsen, munkahelyen teremtsen. Ezek az ügyletek portfóliójuk kevesebb mint 5 százalékát jelentik - emelte ki.

A vezérigazgató reagált azokra a cikkekre is, amelyek a bank összesen 16 milliárd forintos tőkealapjáról szóltak. Elmondása szerint a pályázat kiírását öt hónap előkészület előzte meg: sikeres és kudarcos magyar alapkezelőkkel is tárgyaltak. Rövid határidővel írták ki a pályázatot, ezt azzal magyarázta, hogy olyan céggel akarnak együtt dolgozni, amelyik 10 nap alatt el tud készíteni egy ilyen pályázatot. Hozzátette: kilenc alapkezelő felelt meg a feltételeknek, nyolcan megvették a csomagot, négyen be is adták, és az Eximbank a legjobb feltételeket nyújtóval kezdett el tárgyalni.