Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Malév napi rendszerességgel közlekedteti majd járatát. A Malév az új járat indításától az átszálló utasok, és az üzleti céllal Magyarországra látogatók számának növekedését várja. A Malév 1992-ben a délszláv háború kirobbanása miatt függesztette fel üzemelését Belgrádba, amely a Malév kelet-európai hálózatának egyik legfontosabb városa volt.

A légitársaság 72 férőhelyes, regionális üzemelésre alkalmas Bombardier Q400-es gépeit közlekedteti majd.

Az MA 460 járatszámot viselő belgrádi járata, a hét minden napján 14 órás budapesti indulással és 15:00 órás érkezéssel közlekedik Belgrádba, míg vissza a szerb fővárosból a MA461-os járatszámon 15.40-kor indul és 16:50-re érkezik Budapestre.

A Malév járatain főként a régióból Észak és Nyugat-Európába utazók érdeklődésére számít. Szerbia emigránsainak nagy része ma Németországban, Svájcban és Olaszországban él, amely országok több nagyvárosába a Malév napi rendszerességgel, a belgrádi járathoz időben kényelmesen csatlakozó járatokat kínál.

A magyar légitársaság járatai a Nikola Tesla (IATA:BEG) Nemzetközi Repülőtéren szállnak le, amely Surcin mellett, a belvárostól csupán 12 kilométerre, délre található. A városközpont és a repülőtér között nincs kiépített gyorsforgalmi vasút, a városba való bejutás autóbusszal vagy taxival lehetséges.

A repülőtér eddigi legnagyobb forgalmát 1986-ban bonyolította, amikor az utasszámuk elérte a 3 milliót, majd ez a szám az 1990-es években drasztikusan lecsökkent. A forgalom 2000 óta újra növekedési pályán van, 2004-re és 2005-re már elérte a 2 milliót, 2007-ben ismét elérte 2,5 milliós utasszámot, 2008-ban pedig további 5 százalékot tudott növekedni.